fbpx
Wordpress Blogberichten foto's (5)

5 tips voor meer zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen krijgen is vaak een proces van lange adem…⁠⁠ Sommige dagen voel je je ‘on top of the world’ en andere dagen wil je gewoon in de zetel liggen met een dekentje en een warme choco omdat je het echt niet voelt.⁠⁠ Weet dat het normaal is om niet élke dag een bron van zelfvertrouwen te zijn. MAAR! Voel je je wel heel regelmatig niet goed in je vel? Dan kunnen onderstaande tips je misschien wel helpen.⁠⁠

Ontvolg iedereen op social media die je een slecht gevoel geeft.
Het heeft geen enkele zin om mensen te volgen die je een slecht gevoel geven (ook al is dit niet per se hun bedoeling). Zorgt iemand ervoor dat je je constant gaat vergelijken of voel je je onzelfzeker na het bekijken van iemand zijn content? Click unfollow!

Vermijd veroordelende mensen & mensen die veel roddelen.
De mensen met wie je je omringt zijn zo ontzettend belangrijk! Zorg ervoor dat je mensen rond je heen hebt die je steunen, troosten en je niet beoordelen. Ook heel veel roddelen over anderen kan jou toch onmogelijk een beter gevoel over jezelf geven?

Oefen dankbaarheid.
Ook al klinkt dit misschien te simpel om waar te zijn: dagelijks opmerken waar je dankbaar voor bent, gaat je brein op den duur ‘rewiren’ om jezelf en je omgeving in een heel ander daglicht te stellen. Het helpt je om te focussen op alle dingen die je wél apprecieert.

Stop met people pleasing.
Dit is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar leer luisteren naar je innerlijke stem. Het aangeven van je eigen grenzen en nee durven zeggen is een héle grote factor in het opbouwen van zelfvertrouwen. Vind je dit moeilijk? Geef jezelf wat meer tijd om te antwoorden op iemands vraag. Zo kan je rustig nagaan bij jezelf wat jij eigenlijk zelf wil.

Laat perfectionisme los.
Niemand is perfect. NIEMAND. En de enige die dat van jou verwacht ben je vaak zelf. Goed is héél vaak goed genoeg. Onthoud 1 ding: jij bent meer dan genoeg zoals je bent.

Mij helpen deze tips alvast om sterker in mijn schoenen te staan. Oh en nog een BONUSTIP: bewegen is voor mij écht een hele grote factor geweest in zelfzekerder worden.


⁠⁠

Deel deze post:

Processing...