fbpx
Wordpress Blogberichten foto's (3)

Wat is het verschil tussen Pilates & Yoga?

Het is bijna niet bij te houden hoe vaak ik deze vraag krijg: ‘is Pilates niet gewoon hetzelfde als Yoga’? Het antwoord is: NEE! Het verschil is soms wel moeilijker uit te leggen als je weinig ervaring met beide hebt.

Laat ik beginnen met je te vertellen wat Pilates juist is. Pilates is een low-impact bewegingsvorm die je spieren zal versterken en verlengen, je flexibiliteit zal verhogen en je mentaal welzijn zal verbeteren. 

Pilates heeft heel veel voordelen: het traint je hele lichaam gelijkmatig, het is aanpasbaar aan verschillende niveau’s, het vergroot het bewegingsbereik van je gewrichten, het geeft je een super sterke core en het is super voor de connectie tussen je lichaam en geest.

Heel vaak wordt Pilates verward met Yoga en dat is heel begrijpelijk. Beide bewegingsvormen hebben namelijk wel wat overeenkomsten: je hebt voor beide meestal enkel een matje nodig, ze gaan beide je houding verbeteren, het zijn rustigere bewegingsvormen en kunnen beide bijdragen aan minder stress.

In onderstaande visual toon ik je wat de overeenkomsten en de verschillen zijn:

Zou je Pilates graag eens willen uitproberen? Dan kan je mijn gratis proefles proberen via deze link

Deel deze post:

Processing...