fbpx
8

Wat is nu het perfecte Pilates matje?

Ben je eindelijk gestart met Pilates, maar heb je het ideale Pilates matje nog niet gevonden? I’ve got you!

Om thuis Pilates te doen, heb je geen materiaal nodig, enkel een matje. Om optimaal te kunnen genieten van jouw Pilates momentje is het echter wel belangrijk om een goed matje te kiezen.

Als je op zoek gaat naar een Pilates matje, kom je meestal terecht bij fitness en yogamatjes. Op zich kan je deze matjes zeker gebruiken voor Pilates, maar er zijn wel wat verschillen tussen Yoga en Pilates en dus zijn er ook wel wat verschillende zaken om rekening mee te houden bij het zoeken naar het perfecte matje.

Bij Yoga doe je bijvoorbeeld vaak meer staande oefeningen, waarbij vooral een goede grip van de mat nodig is (zodat je niet uitschuift). Bij Pilates echter zijn er heel veel oefeningen waarbij je ligt op je mat en dan kan een heel dun yogamatje nogal onaangenaam zijn. Dit kan namelijk te veel druk geven op je gewrichten.

Wil jij vooral Pilates gaan doen? Let er bij het aankopen van je Pilates matje dan op dat je een matje van minstens 5mm dik koopt. Als je vaak last hebt van je gewrichten en je doet je oefeningen altijd op een hele harde ondergrond, dan kan je beter op zoek gaan naar een dikker matje van minstens 8mm: zo weet je zeker dat je lichaam voldoende ondersteuning krijgt.

Wil jij Pilates graag combineren met andere bewegingsvormen zoals Yoga & Hiit? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een matje dat aan verschillende criteria voldoet: voldoende grip, een goede demping en een zachte ‘feel’. Met @yoursoultreat hebben wij speciaal vegan, kurken matjes laten maken die voldoen aan al deze criteria. Bestellen kan via de Instagram pagina van Soul Treat.

Deel deze post:

Processing...