fbpx
Wordpress Blogberichten foto's (4)

De voordelen van bewegen tijdens de zwangerschap

Wil jij tijdens (en na) je zwangerschap op een veilige manier blijven bewegen?⁠⁠ Dat is een heel goed idee, want de voordelen zijn echt de moeite.

Experts zijn het erover eens dat, zolang je groen licht krijgt van je dokter om te blijven sporten, Pilates een van de beste bewegingsvormen is die je kan doen voor en na de zwangerschap. ⁠⁠⁠⁠Daarnaast is actief blijven tijdens de zwangerschap heel belangrijk voor je fysieke en mentale welzijn.⁠⁠⁠⁠ Ook goed om te weten: Pilates versterkt delen van het lichaam die helpen je bolle buik te dragen en die je voorbereiden op een vlotte bevalling, zoals de bekkenbodemspieren. ⁠⁠

Ik lijst graag een aantal voordelen van bewegen tijdens de zwangerschap voor je op:

  • Je hebt minder last van zwangerschapskwaaltjes (zoals vermoeidheid, slecht slapen, rugpijn, …)
  • Een sneller herstel na de bevalling.
  • Een verminderde kans op zwangerschapsdiabetes.
  • Gezonde groei van de placenta.
  • Je houdt je conditie op peil.
  • Dankzij de endorfine-aanmaak: een betere mood.

EN… Bewegen is dan ook nog eens puur plezier!

Ben je overtuigd en wil je blijven bewegen tijdens de zwangerschap? Met MOMMY FLOW: Pre- en Postnatale Pilates creëerde ik een effectief, online workout-programma om jou te helpen om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Wil je na de bevalling het bewegen rustig terug oppikken? Ook dat zit in het programma!⁠⁠

Deel deze post:

Processing...