fbpx
Favoriete boeken van 2022

Mijn 6 favoriete boeken van 2022

Er is toch niets fantastischer dan genesteld onder een warm dekentje met een kopje thee weg te dromen bij een goed boek? Lezen is één van mijn lievelingsbezigheden en daarom deel ik in deze blog graag mijn favoriete boeken van 2022.

Ik had mijn Goodreads Challenge dit jaar ingesteld op 12 boeken en ik zit er ondertussen met 34 boeken al ver over. Verslaafd, anyone? Het liefste lees ik twee boeken tegelijk: overdag non-fictie en ‘s avonds fictie. Door non-fictie staat mijn brein nog te veel ‘aan’ en dat is niet ideaal voor het slapengaan, fictie daarentegen helpt me om te ontspannen, waardoor ik kan genieten van een goede nachtrust.

Ontdek hieronder mijn favoriete boeken: 3 non-fictie boeken en 3 fictie boeken.

Favoriete boeken non-fictie

Brightening Our Inner Skies, Yin And Yoga – Norman Blair

Dit boek las ik naar aanleiding van mijn Yin Yoga opleiding en ik verwachtte dus vooral veel bij te leren ter ondersteuning van mijn lessen. Uiteraard heb ik er wel wat kennis uitgehaald dat ik gebruik in mijn lessen en het online programma Yin Yoga Flow, maar dit boek is zo veel meer. Ook als je zelf geen Yin Yoga geeft of volgt, leert dit boek je aan de hand van verhalen, anekdotes en beelden zo veel over het leven.

Ik moest het regelmatig even wegleggen om de inzichten te laten doordringen en hoop dat iedereen met een interesse voor zelfzorg, spiritualiteit of yoga dit boek leest. Met stip één van mijn favoriete boeken van de afgelopen paar jaar.

Sorry I’m Late, I Didn’t Want to Come – Jessica Pan

Hét boek voor introverten. Tijdens een workation aan zee met enkele medeondernemers zag ik dit boek liggen in het appartement dat we huurden. De herkenbaarheid van de titel trok meteen mijn aandacht. De auteur van het boek besluit als introvert een jaar lang te leven als een extravert: dat zorgt voor heel veel heerlijke anekdotes en tegelijkertijd ook enkele levenslessen. Leest lekker weg!

Bye bye dieet – Alessia Couvreur

favoriete boeken 2022: bye bye dieet

Diëten is so 2005. Toch?! Zo denkt Alessia Couvreur, diëtiste en gecertificeerd intuïtief eten coach, er ook over. Ze schreef Bye Bye Dieet voor iedereen die graag leert hoe je naar je eigen lichaam kunt luisteren. Aan de hand van een gewichtsneutrale aanpak begeleidde ze al honderden mensen naar een gezonde relatie met voeding en lichaam. 

Sinds ik mijzelf ook de vrijheid gaf om te eten op een manier waar ik mezelf goed bij voel, door rekening te houden met de signalen van mijn lichaam, zit ik super goed in mijn vel. Alessia legt haar visie in dit boek heel mooi uit, met enorm veel mildheid en zachtheid. Een echte aanrader voor iedereen die uit de vicieuze dieetcirkel wil stappen. Aanrader!

Favoriete boeken fictie

De vliegeraar – Khaled Hosseini

De Vliegeraar is niet nieuw, het verscheen namelijk al bijna 20 jaar geleden, in 2003. Hij lag ondertussen ook al een tijdje in mijn boekenkast en dit jaar besloot ik om het bekende verhaal van Khaled Hosseini een kans te geven. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het mij zo zou aangrijpen. Nu, in 2022, voelt het nog altijd even relevant als toen.

Een boek dat je helemaal meeneemt in het prachtige verhaal en dat je af en toe even moet wegleggen om te bekomen. Want het komt binnen. Toch smaakt het naar meer, want zijn andere boek Duizend schitterende zonnen ligt ook al klaar op mijn nachtkastje.

Girl, Woman, Other – Bernardine Evaristo

In 2019 won Girl, Woman, Other de Man Booker Prize. Begrijpelijk, want ze geeft de huidige tijdsgeest aan de hand van verschillende personages een stem.

Ik geef toe: in het begin moest ik wennen aan de schrijfstijl zonder interpunctie, maar ik vond het toch een zeer krachtige vertelling over onder andere identiteit, ras en vrouw zijn. En verder ben ik ook wel fan van boeken waarbij een verhaal vertelt wordt aan de hand van de standpunten van meerdere personages. Zo is Homegoing van Yaa Gyasi een van mijn favoriete boeken aller tijden.

Ghosts – Dolly Alderton

Na het lezen van Everything I Know About Love wil ik gewoon alles van Dolly Alderton lezen. Ook haar debuutroman Ghosts viel bij mij in de smaak. Dit keer zijn het geen memoires, maar een verhaal over hoofdpersonage Nina Dean. Zij is net zoals mij begin dertig en zelfstandige. Hoewel zij iets meer met daten te maken krijgt dan ik, schrijft ze heerlijk herkenbare observaties over ons digitale tijdperk, relaties, families en vrienden. Ik ben fan!

Zo. Hopelijk heb je genoten van mijn selectie favoriete boeken. En zo zie je maar dat je niet enkel boeken over zelfontwikkeling moet lezen als je met zelfzorg bezig bent. Uit onderzoek blijkt dat lezen kan helpen met stress en je ook meer empathisch maakt. Hopelijk inspireert deze blog je om in het nieuwe jaar meer tijd te maken om te lezen, omdat het je ontspant, omdat je ervan bijleert en vooral omdat het leuk is.

Deel deze post:

Processing...