fbpx
Wat is Pilates?

Wat is Pilates? Ontdek de voordelen!

‘Wat is Pilates eigenlijk?’, is een vraag die ik als Pilates-instructrice héél vaak krijg, samen met de opmerking ‘Dat is toch een beetje zoals Yoga, hé?’. Bij het verkennen van mijn blog ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat ik nog geen enkele blog met dat onderwerp had geschreven. Daarom komt er nu verandering in!

De geschiedenis van Pilates

Pilates is een trainingsmethode die in de jaren 1920 werd ontwikkeld door Joseph Pilates en sindsdien aan populariteit gewonnen heeft. Het richt zich op het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit en het lichaamsbewustzijn. Hoe? Dankzij een reeks oefeningen die gericht zijn op de CORE van het lichaam, zoals de buik-, rug- en bekkenbodemspieren.

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Een van de voordelen van Pilates is dat het kan helpen bij het ontwikkelen van een betere houding. Door regelmatig Pilates te beoefenen, kun je de spieren die verantwoordelijk zijn voor een goede houding versterken en uitlijnen, waardoor het gemakkelijker wordt om rechtop te staan en te zitten.

Een ander voordeel van Pilates is dat het kan helpen bij het vergroten van de flexibiliteit. De oefeningen zijn ontworpen om het lichaam op een zachte manier uit te rekken, waardoor de spieren langer en soepeler worden. Dit kan helpen bij het verminderen van blessures en het verbeteren van de bewegingsvrijheid.

Pilates kan ook helpen bij het opbouwen van een sterker lichaam. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van het risico op blessures.

Een ander voordeel van Pilates is dat het kan helpen bij het verminderen van stress en spanning. De oefeningen bevorderen de connectie tussen lichaam en geest en helpen de ademhaling te verbeteren, waardoor je je meer ontspannen voelt. Dit kan bijdragen aan een betere algehele mentale gezondheid en het verminderen van angst en depressie.

Ten slotte is Pilates ook geschikt voor mensen met rugklachten. De oefeningen zijn ontworpen om de rugspieren te versterken en ondersteunen, waardoor het gemakkelijker wordt om rugpijn te verminderen of te voorkomen.

Ben jij dus op zoek bent naar een bewegingsvorm die je helpt om je lichaam sterker en flexibeler te maken, en tegelijkertijd je geest ontspant? Dan is Pilates zeker de moeite waard om te proberen!

Waar moet je rekening mee houden?

Een van de beste manieren om te beginnen met Pilates, is om een beginnersles te volgen bij een gekwalificeerde lesgever. Zo ben je zeker dat de lessen zijn ontworpen om je de basisprincipes van de Pilates-methode te leren en je te helpen bij het ontwikkelen van een goede techniek. Door regelmatig lessen te volgen, zal je zien dat je vaardigheden en kracht in no time verbeteren!

De conclusie? Pilates is een effectieve trainingsmethode die veel voordelen biedt voor zowel lichaam als geest. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om te trainen, je houding wilt verbeteren, of gewoon wilt ontspannen en stress wilt verminderen, Pilates is zeker het proberen waard. Dus waar wacht je nog op?

Hoe start je met Pilates?

Wil je graag beginnen met het beoefenen van Pilates? Let me help you! Er zijn verschillende manieren om te beginnen. Ondertussen zijn er in België al super veel sportscholen en yogastudio’s die Pilates-lessen aanbieden, dus ga zeker eens op zoek naar plekken bij jou in de buurt om het aanbod te ontdekken. Zelf geef ik ook les op enkele plekken in Antwerpen, dus stuur me gerust een mailtje om daar meer info over te krijgen!

Wil je graag van thuis uit aan de slag? Ik heb verschillende online programma’s gericht op specifieke noden (zoals rugklachten of wanneer je in verwachting bent), dus neem daar zeker eens een kijkje. Succes!

Deel deze post:

Processing...