fbpx
Lage rugpijn? Probeer Pilates

Last van (lage) rugpijn? Probeer Pilates!

Heb jij vaak last van rugpijn? Pilates helpt je om kracht op te bouwen vanuit je core en zo rugpijn & stijfheid te voorkomen en te verbeteren.

Lage rugpijn komt ontzettend vaak voor: we zitten over het algemeen veel meer, nemen daarbij geen ideale houding aan en dit resulteert in stijfheid en te weinig beweging. Pilates is dan een ideale bewegingsvorm om toe te voegen in je leven: het is low-impact en kan op een rustige manier opgebouwd worden.

Heb jij vaak last van rugpijn en vraag je je af hoe Pilates zou kunnen helpen bij de pijn? Een aantal van de voordelen van Pilates zijn:

  • meer core strength
  • sterkere spieren
  • je wordt flexibeler
  • je krijgt een betere houding
  • het is een low impact bewegingsvorm

Joseph Pilates, de oprichter van Pilates, vond het belangrijkste teken van een goede gezondheid een sterke & soepele wervelkolom. Daarom zijn er heel veel Pilates oefeningen die helpen om de wervelkolom soepeler te maken. Dit is heel interessant voor mensen met rugklachten, want een soepele wervelkolom zorgt voor een gezonde rug.

Hierbij wil ik wel twee hele belangrijke opmerkingen maken:

Ten eerste: het is echt belangrijk om bij iedere bewegingsvorm te luisteren naar je lichaam, ga dus niets forceren en doe niets wat pijn doet.

Ten tweede: Wie regelmatig Pilates doet plukt de vruchten ervan en kan veel lichamelijke klachten vermijden. Heb je echter een serieuze klacht, dan is het altijd aan te raden om eerst met een dokter te overleggen.

Wie hele specifieke (lage) rugklachten heeft, kan ook niet zomaar alle Pilates oefeningen meedoen zonder begeleiding. Daarom maakte ik een programma speciaal voor wie vaak rugklachten heeft: I Got Your Back. In dit programma bouw je stap voor stap op naar een sterkere en soepelere rug. In mijn online programma Flow at Home heb ik ook een extra video toegevoegd met modificaties die je kan doen als je last hebt van rugpijn. En ik bied privéles aan (ook online, dus je hoeft zelfs niet dichtbij te wonen), waarbij we echt samen kijken wat je noden & doelen zijn en waarbij ik aangepaste lessen geef die jou kunnen helpen met je rugpijn of andere klachten.

Heb je hier nog vragen over? Aarzel niet om mij een berichtje te sturen!

Deel deze post:

Processing...